Novosti

Društvene mreže

Sve organizacije SU-a u Zadarskoj županiji prešle u Hrvatsku stranku umirovljenika

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hrvatskoj stranci umirovljenika vratilo se članstvo u Zadarskoj županiji, koje je bilo prešlo u Stranku umirovljenika prije nešto manje od godine dana.

Sve organizacije osim one u Gradu Zadru sa cjelokupnim svojim članstvom vratile su se u okrilje HSU-a u petak, 8. listopada 2021.g., o čemu je izviješteno na konferenciji za medije. Osim sad već bivšeg predsjednika županijske organizacije SU-a Branislava Jelenića konferenciji je nazočio i predsjednik HSU-a general Veselko Gabričević.

“Bili smo članovi Stranke umirovljenika (SU), ali napuštamo tu stranku i vraćamo se u Hrvatsku stranku umirovljenika (HSU). U Stranci umirovljenika nismo se pronašli pa se cijela Županijska organizacija SU-a vraća pod okrilje HSU-a. Što bi se reklo, dite se vraća materi”, izjavio je g. Branislav Jelenić.

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević je pak rekao da je normalno da se nakon nekoliko mjeseci izbivanja ljudi vraćaju u HSU, koja je bila prva umirovljenička stranka.

Predsjednik je nabrojao što je sve stranka postigla za dobrobit umirovljenika te izdvojio novu aktivnost vezanu za izmjenu Zakona o obiteljskim mirovinama. HSU se zalaže za to, objasnio je, da žena nema 70, već 80 posto mirovine preminulog supruga, ili, pak, da zadrži svoju mirovinu te dobije 50 posto mirovine pokojnog supružnika.

Predsjednik Gabričević je istaknuo i da će se HSU izboriti da umirovljenici ne plaćaju dopunsko zdravstveno osiguranje, kao i TV pristojbu. Uz to, predložio je da se od novca koji Vlada daje za prijevoz učenika (428 milijuna kuna godišnje) treba naći način da se u autobuse u ruralnim područjima primaju i umirovljenici. “Brojna su mala mjesta u dalmatinskom zaleđu gdje autobus vozi po tri učenika, zašto se s njima do grada ne bi mogli povesti i umirovljenici”, zaključio je predsjednik.