Novosti

Osnovan ogranak HSU-a u Budrovcima!

Hrvatska stranka umirovljenika se uz redovito održavanje izvještajnih skupština organizacijskih cjelina svakim danom na terenu i osnažuje. S veseljem dijelimo vijest o

Društvene mreže

ZAKON STUPIO NA SNAGU – SVI KOJI SU OSTVARILI PRAVO NA BESPLATNO DOPUNSKO POVIŠENJEM CENZUSA MORAJU SE SAMI PRIJAVITI U HZZO!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nakon što su u Hrvatskom saboru izglasane izmjene Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju na prijedlog HSU-a oko 120.000 građana ostvarit će pravo na dopunsko zdravstveno osiguranje na teret Državnog proračuna, a velika većina tih građana su umirovljenici.

Ovim izmjenama zakona cenzusi za ostvarenje ovog prava povisili su se za samca na 2.500 kn, a za članove kućanstva na 2.000 kn.

Zakon je stupio na snagu 10. studenog ove godine, a svi oni koji ovo pravo ostvaruju moraju se SAMI prijaviti u Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje kako bi ugovorili policu dopunskog zdravstvenog osiguranja. To mogu učiniti fizičkim odlaskom u nadležni ured ili elektronskim putem. Niže je link na kojem se može ugovoriti polica – obratite se mailom ili ugovorite policu online na web stranicama Dopunskog zdravstvenog osiguranja:

https://hzzo.hr/novosti/dzo/novi-prihodovni-cenzus-za-ostvarivanje-prava-na-dopunsko-zdravstveno-osiguranje-na

Molimo sve umirovljenike i druge građane da to ne propuste učiniti, pogotovo u ovom zdravstveno izazovnom vremenu!