Novosti

Društvene mreže

Uoči otvaranja Pelješkog mosta!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hrvatska je od svoje samostalnosti izgradila vrlo malo kapitalnih infrastrukturnih objekata tako da je sutrašnje otvaranje Pelješkog mosta doista jedan povijesni događaj.

Iako praćen brojnim poteškoćama ili bolje rečeno političkim prepucavanjima, most je ipak sagrađen te između ostalog postaje simbol povezivanja svih kopnenih dijelova Hrvatske u jednu cjelinu.

Uz brojne tehničke inovacije i postupke u izgradnji interesantno je primijetiti kako uz izgradnju nisu do sada zabilježene financijske afere i problemi s otuđivanjem europskih sredstava.

Nadajući se da će tako ostati i da se neće pojaviti slučajevi poput vinskih omotnica poželjno bi bilo ovakvu sinergiju i zajedništvo prenijeti na druge, nove projekte i gradilišta. Jedini je to ispravan način i put da skinemo sa sebe ljagu korupcije, pohlepe i političke neodgovornosti koja se duboko usadila u naš svakodnevni život.

Želimo stoga da Pelješki most postane prekretnica u hrvatskom javnom i gospodarskom životu te ponos naše domovine. Tome će svakako pridonijeti brojni hrvatski branitelji koji su sudjelovali u obrani južnih dijelova Hrvatske uključeni u protokol otvaranja, a među njima će biti i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević.