Novosti

Društvene mreže

VESELKO GABRIČEVIĆ: Samo zajedno umirovljenici mogu biti relevantan politički čimbenik

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Poruka kandidata za predsjednika HSU-a Veselka Gabričevića članstvu Hrvatske stranke umirovljenika.

Poštovane članice i članovi HSU-a!

U vrijeme galopirajuće pandemije korona virusa koja uzima sve više života, a poglavito starije populacije, kako u našoj državi, tako i u cijelom svijetu, te u vremenu teške i neizvjesne gospodarske krize u državi u našoj stranci uskoro se provode unutarstranački izbori.

Nažalost jedan manji dio naših članova pokušava razbiti stranku i obezvrijediti njen dosadašnji rad. Rezultati uspješnosti stranke u proteklom razdoblju su kruna napornog i odgovornog rada većine članova stranke i to se ne smije relativizirati. Nedavni potezi naših bivših stranačkih kolega iz Zadarske županije su ishitreni i štetni, kako za njih tako i za stranku u cjelini, ali svatko ima pravo birati svoj politički put. Napominjem da je stranka u svojoj povijesti imala sličnih postupanja od strane pojedinaca, ali je uvijek poslije toga bila jača i jedinstvenija i uvjeren sam da će tako biti i ovaj put.

Svrha nadolazećih unutarstranačkih izbora je da stranka iz njih iziđe jača, kompaktnija i sposobnija da se na političkom polju u državi etablira kao relevantan politički čimbenik, što ona jeste, ali mora i ostati.

U ovo vrijeme jedinstvo u stranci i jedinstvo svih umirovljeničkih stranaka i udruga potrebnije je no ikada i zato ovaj sramotni čin naših dojučerašnjih kolega i “invalida” Lazara Grujića, neka nam bude opomena da smo mnogima trn u oku, a poglavito onima koji stalno ruše HSU-a, dok se u javnosti predstavljaju kao dušebrižnici umirovljenika.

Moraju znati da je HSU-a stožerna i jedina parlamentarna stranka, koja je uvijek radila za dobrobit svih umirovljenika. To će činiti i dalje, a poslije ovih unutarstranačkih izbora, očekivati je da će biti još jača, kompaktnija i prepoznatljivija na političkoj sceni Hrvatske.

Samo svi zajedno, umirovljenici mogu biti relevantan politički čimbenik i samo tako će imati mjesto i položaj u društvu koje im pripada i koje su zaslužili svojim radom.

Pozivam sve članove HSU-a da na unutarstranačkim izborima glasuju prema svojoj savjesti i za kandidata koji će biti samo prvi među jednakima.

Zajedničkim djelovanjem možemo ostvariti svoje ciljeve i pozivam Vas da ih realiziramo u demokratskom i civiliziranom duhu, sukladno vremenu, uvjetima i političkom trenutku u kojem djelujemo i živimo.

Zdravi i veseli bili!

Kandidat za predsjednika HSU-a Veselko Gabričević