Novosti

Društvene mreže

Započele pripreme organizacije Kongresa europskih umirovljeničkih stranaka

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Izaslanstvo Hrvatske stranke umirovljenika predvođeno predsjednikom
Stranke Veselkom Gabričevićem boravilo je u utorak, 22.2.2022. godine u
cjelodnevnom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji.

Razlog je bio organizacija Kongresa europskih umirovljeničkih stranaka koji će se održati prvog vikenda u lipnju u Hotelu Kalnik u Križevcima.

Tim je povodom održan radni sastanak sa županom Darkom Korenom i njegovim suradnicima u Koprivnici te predstavnicima gradske vlasti u Križevcima.

Izaslanstvo HSU-a je nakon sastanka obišlo Stari grad Kalnik, posjetilo biskupa Križevačke eparhije Milana Stipića, a tijekom kasnog popodneva sudjelovalo na radnom sastanku s predsjednikom uprave tvrtke Radnik d.d. iz Križevaca, gospodinom Mirkom Habijancom.

Domaćini Kongresa su izvijestili da su do sada primljene povratne informacije o interesu za sudjelovanje predstavnika umirovljeničkih stranaka iz Izraela, Portugala, Švedske, Ukrajine, Makedonije i nama susjednih zemalja Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine.

U Europskom parlamentu promotor Kongresa je zastupnica Biljana Borzan, koja će biti i jedna od predavača na Kongresu, a pokrovitelj je tvrtka Radnik d.d.

Predsjednica Organizacijskog odbora Kongresa dr.sc. Ankica Čižmek izrazila je zadovoljstvo održanim susretima te osobito susretljivošću svih sudionika radnih razgovora. Predsjednik Županijske organizacije HSU-a i ujedno savjetnik za osobe starije životne dobi u Križevačko-koprivničkoj županiji g. Željko Pintar posebno se osvrnuo na visoki stupanj razumijevanja i odnosa prema umirovljenicima u županiji što je i bio jedan od razloga zbog kojih su Križevci izabrani za domaćina ovog jedinstvenog događaja u europskim okvirima.

Predsjednik Stranke Veselko Gabričević zahvalio je na gostoprimstvu svim domaćinima i naglasio da će Grad Križevci zasigurno biti odličan domaćin Kongresa, ali i kvalitetno promoviran svim gostima i sudionicima.